1 hrnček - 250 ml
CESTO: 1/2 hrnčeka hladkej múky
1/2 hrnčeka špaldovej múky (môžme použiť celý hrnček špaldovej alebo celozrnej múky)
1 čajová lyžička jedlej sódy
1/2 čajovej lyžičky soli
1 a 1/2 čajovej lyžičky škorice
1/4 čajovej lyžičky strúhaného muškátového orieška
1/4 hrnčeka kokosového oleja izbovej teploty (môžme nahradiť aj iným tukom)
1 hrnček hnedého cukru
2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
1 hrnček najemno nastrúhanej mrkvy
1 hrnček jemných ovsených vločiek
1 hrnček strúhaného kokosu
1/2 hrnčeka sušených brusníc (môžme nahradiť hrozienkami)
Zmiešame v miske múku, soľ, sódu, škoricu a muškátový oriešok.
Tuk vyšľaháme s cukrom, pridáme vajce, vyšľaháme, primiešame suchú zmes. Nakoniec postupne všetky ostatné prísady. Na plech vyložený papierom na pečenie uložíme kôpky z cesta (ja som ich robila naberačkou na zmrzlinu) a pečieme na 180 stup. C asi 12 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára